دکتر مریم پوستی
پرداخت قسطی بدون چک
دارای بورد تخصصی ناسیونال(بین المللی)
دندانپزشک متخصص ارتودنسی
فارغ التحصیل رشته دندانپزشکی از دانشگاه تهران
متخصص ارتودنسی دارای رتبه یک بورد تخصصی
سابقه پانزده سال تدریس در دانشگاههای تهران و سراسر کشور
و همچنین دارای سابقه فعالیت ارتودنسی در کشور آمریکا
با بیش از ۲۷ سال سابقه در درمان بیماران و مقالات متعدد چاپ شده در ژورنالهای معتبر داخلی و خارجی
1:انجام درمان ارتودنسی توسطمتخصص ارتودنسی (ارتودنتیست) زبده با سابقه 27سال طبابت انجام میگردد.
2:دکتر مریم پوستی مدارک بیشمار بین المللی ارتودنسی دریافت نموده اند و همه این اسناد در وب سایت ایشان قابل رویت است.
3:جزو معدود متخصصانی که سابقه طبابت در ایران و خارج از ایران را دارا میباشند.
4:همه انواع ناهنجاری های فکی و پیچیده ترین ارتودنسی ها در این مطب انجام میگردد.
5:پرداخت ها بصورت اقساط میباشد.
6:هزینه درمان ارتودنسی به صورت کاملاً اقتصادی ارائه میشود تا همه اقشار جامعه بتوانند درمان تخصصی انجام دهند.
افرادی که نیاز به درمانهای ارتوسرجری دارند صرفاً مشکلات بهم ریختگی دندان و یا فاصله دندانی ندارند، در این افراد ناهنجاری هایی در روابط فک بالا و پایین وجود دارد که به چهره آنها لطمه وارد کرده ، لذا اولین اتفاق خوش آیند پس از پایان درمانهای ارتودسرجری تغییر چهره افراد است که کاملا مشهود و نمایان است. افرادی که ارتود سرجری میکنند سطح بسیار بالایی از رضایت را در زندگی تجربه میکنند و 99% افراد از انجام ارتودنسی به عنوان بهترین اقدامی که در زندگی آنها تاثیرگذار بوده سخن میگویند. علاوه بر آن در کنار زیبایی که بدست می آورند، چون روابط فکین و نحوه جفت شدن دندانها بهبود چشمگیری پیدا میکند از غذا خورد و جویدن مناسب احساس رضایتمندی بیشتری دارند. در کل انجام این درمان برای افرادی با ناهنجاری فک شدیداً توصیه میشود.
غیر قرینگی صورت (Facial asymmetry)
در این موارد ناقرینگی صورت به دلیل رشد غیر قرینه ، ضربه یا تصادف و یا اختلالت ژنتیکی ایجاد میشود. ممکن است چانه یا قسمت میانی صورت و یا حتی گونه ها به یک سمت منحرف باشند . انحراف و غیر قرینگی در دندانها هم به تبعیت از استخوانها دیده میشود. درمان ارتودنسی و متعاقب آن جراحی جهت اصلاح این ناقرینگیها کمک شایانی به بهبود ظاهر بیمار، بهبود عمل جویدن و افزایش اعتماد به نفس وی مینماید.
باز بودن بین دو فک (Open bite)
ناهنجاری اپن بایت، یکی از انواع بد شکلی دندانی و فکی است. در این نوع اختلال که میتواند منشا دندانی و یا فکی داشتهباشد، هنگامی که بیمار دندانهای خود را بر روی هم قرار میدهد بین دندانهای جلو فک بالا و پایین او فاصله وجود خواهد داشت. در افرادی که دچار این عارضه هستند، معمولاً دندانهای آسیاب خلفی روی هم قرار میگیرند و مشکل خاصی ندارند، در حالی که در بین دندانهای جلویی فک بالا و پایین یک فضای خالی بین آنها دیده میشود. این ناهنجاری ممکن است به دلیل مکیدن انگشت شصت تا سنین دبستان که باعث ایجاد تنگی فک بالا و کام گنبدی میشود، و یا در اثر عوامل ارثی ایجاد شود. هرچند این مورد بیشتر در دندانهای جلویی دیده شده اما ممکن است در دندانهای کناری نیز اتفاق بی افتد. برای این افراد نیز دندانپزشک در همان دوران کودکی با توجه به عادات بد کودک میتواند تشخیص دهد که نیاز به ارتودنسی دارد یا خیر.
ارتودنتیست با بررسی عوامل مختلف مانند مشکلات مربوط به رویش دندانها، ساختار صورت، نوع روابط بین دندانها و فکین، عامل بوجود آورنده اختلال را تشخیص داده و اقدام به طرحریزی درمان مینماید.
عوارض ناشی از اپن بایت
- اختلالات گفتاری
- عدم اعتماد به نفس، به دلیل لبخند نازیبا
- مشکلات یا درد در هنگام جویدن یا گاز زدن
- اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی فکی
- سردرد و گوش درد
- مشکلات خواب
- خرناس
- بیماری لثه و پریودنتال
- پوسیدگی دندان در اثر رشد بیش از حد باکتری ها
- مشکلات گوارشی ناشی از مشکل جویدن
چرا باید اپن بایت را درمان کنیم؟
عوارض جانبی اپن بایت از دلایل زیبایی تا اختلال در عمل جویدن متغیر است که از بین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
زیبایی شناسی: فردی که دارای ناهنجاری اپن بایت است ممکن است از ظاهر دندانهای خود ناراضی باشد زیرا به نظر میرسد که دندانهایش بیرون زدهاند.
سخن گفتن: اپن بایت میتواند در گفتار و تلفظ اختلال ایجاد کند. بسیاری از افراد مبتلا به اپن بایت، در ادای کلمات دچار مشکل میشوند.
غذا خوردن: اپن بایت میتواند از گاز زدن و جویدن صحیح غذا جلوگیری کند.
جلو زدگی فک بالا
عقب بودن فک پایین
یا ترکیبی از هردو
به این نوع ناهنجاری در علم ارتودنسی ناهنجاری کلاس دو میگویند.
در درمان دندانهای جلوزده دو اصطلاح رایج وجود دارد و آن اورجت و اوربایت است. اورجت میزان جلوزدگی دندانهای فک بالا نسبت به دندانهای فک پایین است و اوربایت میزان همپوشانی دندانهای بالا روی دندانهای پایین میباشد. اورجت زیاد زمانی ایجاد میشود که فک بالا جلو باشد، فک پایین عقب باشد یا ترکیبی از دو حالت فوق وجود داشته باشد.
آوربایت زیاد زمانی پیش میآید که در هنگام بستن دهان، دندانهای فک بالا دندانهای فک پایین را بیش از حد بپوشانند. در حالت عادی پوشیده شدن یک سوم تا نیمی از دندانهای جلویی فک پایین با دندانهای جلویی فک بالا طبیعی است. اما در افرادی که دندانهای آور بایت زیاد دارند، کل دندانهای فک پایین پوشیده شده و گاهی نیز در موارد شدید باعث برخورد دندانهای پایین با سقف دهان و آسیب زدن به آن میشوند.
شایع ترین علت ایجادناهنجاری کلاس دو، عوامل ژنتیکی است. افرادی که دچار این عارضه شدهاند، معمولا از طریق یکی از والدین خود، این ژن را به ارث بردهاند.گاهی اوقات مشکل جلوزدگی دندانهای فک بالا در دوران بزرگسالی ایجاد میشود. در این صورت، ممکن است اختلالات فکی که با رشد بیش از حد فک، ایجاد میشود، عامل این عارضه باشد.اگر طول تاج دندان بیشتر از حالت عادی باشد، ممکن است منجر به همپوشانی بیش از حد دندانهای فک بالا روی دندانهای پایین شود.
عادتهای بدی همچون مکیدن انگشتهای دست در کودکی و یا استفاده از شیشه شیر و پستانک برای مدت طولانی، منجر به تغییراتی در فک میشود که یکی از این تغییرات، ایجاد عارضه اورجت زیاد است.
حالت آندر بایت(Under bite)
آندربایت، اختلال یا ناهنجاری فک و دندان محسوب میشود. فک پایین در این نوع اختلال از حالت نرمال خارج میشود و به سمت جلو میرود. به این حالت در علم ارتودنسی مشکل کلاس سه میگویند.به صورت کلی این ناهنجاری سبب میشود که فک پایین جلوتر از فک بالا قرار گیرد، به عبارتی دندانهای فک پایین، دندانها فک بالا را میپوشانند که به این حالت کراس بایت قدامی میگویند. موارد خفیف این ناهنجاری ممکن است به راحتی و با درمان ارتودنسی ساده بهبود پیدا کند،اما موارد شدید آن باعث بروز مشکلات بسیاری از جمله اختلال در جویدن غذا، اختلال در صحبت کردن، داشتن درد در قسمت مفصل فک و سایش دندانهای جلو میشود. دلیل رایج به وجود آمدن چنین حالتی نیز رشد غیر طبیعی فکها در صورت است. چنین عارضههایی اگر در کودکی به درستی تشخیص داده شوند، به راحتی و در زمان کوتاهتر و با هزینه کمتر با ارتودنسی قابل درمان هستند.
اختلال جلو بودن فک پایین علاوه بر مشکلات جویدن و ایجاد اختلال در عملکرد صحیح مفصل فک در زیبایی بیمار نیز تاثیر منفی دارد.
مهمترین عامل بروز این اختلال نیز مانند اختلال عقب بودن فک پایین موضوع مادرزادی یا ارثی بودن آن میباشد.
بهترین سن درمان این اختلال قبل از سن بلوغ میباشد که با کنترل رشد فکها قابل کنترل میباشد. درمان این اختلال بعد از سن بلوغ معمولا به روش، ارتودنسی همراه با جراحی فک میباشد.